Ananászos csirke wokban

 
 
 

Hozzávalók:

1/2 kg filézett csirkemell
feldarabolt ananász
2-3 evőkanál szójaszósz
3-4 evőkanál bio ketchup
3 dl száraz fehérbor
1 doboz kókusztej
2 evőkanál keményítő
2-3 teaskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió és szegfűszeg
1-2 teáskanál só
2 evőkanál méz
2 evőkanál olaj

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Fűszereket összekeverjük és a keverék 2/3-ával bekenjük a csirkét, ráöntjük a szójaszószt és kb fél órát hagyjuk állni. A wokban felforrósítjuk az olajat, a csirkét megsütjük benne kb 6-8 perc alatt, közben a mézet is rácsorgatjuk. A húst kiszedjük a wokból, félretesszük. A wokba tesszük az ananászt, a ketchupot, a bort, a maradék fűszerkeveréket, egy kanál szójaszószt és 2-3 percig főzzük. Az ananászhoz tesszük a csirkét és felöntjük a kókusztejjel. Amikor felforrt, kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.

Párolt rizzsel, vagy rizstésztával tálaljuk.

6584_ananaszos_csirke2.jpg